Nosková, teď i Vondroušová. Češky zažívají agresi na sítích

- Radek Štohl

Internetoví „hrdinové“ znovu řádí, v poslední době to odnesly také české tenistky. Nechutné zprávy ze sociálních sítích minulý týden zveřejnila Linda Nosková (42.), po prohře v Pekingu se s nimi musela vypořádat také Markéta Vondroušová.

Nosková ve čtvrtek prohrála osmifinále dvouhry v Tokiu, proti Anastasiji Pavljučenkovové (62.) byla podle sázkových kanceláří mírnou favoritkou. Se zkušenější tenistkou nakonec padla ve třech setech. Po utkání si na sociálních síti musela přečíst nenávistné komentáře.

„Máš gemboly a stejně prohraješ. Kéž bys dostala rakovinu a zemřela,“ zveřejnila 18letá Češka tuto zprávu, kterou jí na instagramu poslal anonymní účet.

Hanlivé zprávy si o tři dny později musela přečíst také Markéta Vondroušová (8.). Rodačka ze Sokolova v neděli překvapivě nezvládla úvodní kolo v Pekingu, ve kterém padla s Anhelinou Kalininovou (28).

„Je to tady znovu,“ posteskla si vítězka letošního Wimbledonu, která tak poukázala, že se rozhodně nejedná o náhodný jev.

Co si mimo jiné musela přečíst?

„Zlom si nohy!“

„Podvodnice, WTA to musí vyřešit!“

„Jsi pouze kus ho*na. Nechápu, jak holka s minimem talentu mohla vyhrát grandslam.“

Nejen české tenistky se s těmito komentáři musejí setkávat po neúspěšném zápase. Útoky ze strany sázkařů neubývají, naopak. 

Bude se něco dít?