Turnaj mistryň zná už svou pátou účastnici. Američance pomohl postup do finále v Tokiu

- Jan Vojkůvka

Letošní Turnaj mistryň v Cancúnu už zná pět jistých účastnic. Do Mexika si zajistila místenku Američanka Jessica Pegulaová, které ke kvalifikaci dopomohl postup do finále v japonském Tokiu.

Pegulaová rozšířila počet singlistek, které se zajistily postup do Cancúnu s předstihem. Před Američankou se to povedlo Aryně Sabalenkové, Ize Šwiatekové, Coco Gauffové a Jeleně Rybakinové.

Americkou tenistku tak nemusí zas až tolik mrzet, že v tokijském finále prohrála s osmou nasazenou Veronikou Kuděrmetovovou 5:7, 1:6. Ač samozřejmě toužila po druhé letošní trofeji, na kterou ovšem kvůli čtyřem prohraným servisům nedosáhla.

Devětadvacetiletá Pegulaová, která si v Cancúnu zahraje také ve čtyřhře s Gauffovou, v této sezoně vyhrála velký turnaj v Montréalu, byla ve finále v Dauhá a semifinále v Dubaji či Indian Wells. Na grandslamových turnajích zaznamenala postup do čtvrtfinále v Melbourne, třetího kola v Paříži, čtvrtfinále v Londýně a osmifinále v New Yorku.

Na probíhajícím turnaji v čínském Pekingu se dá očekávat další odhalení jedné či více finalistek této sezony. Nejblíž má nyní ke kvalifikaci Markéta Vondroušová a Uns Džábirová, které obě v Číně startují. Mezi oběma tenistkami v žebříčku Race figuruje Karolína Muchová, která ale v Pekingu nehraje.