Český den v Cincinnati! Na kurt se vydá Lehečka, Kvitová a dalších sedm Češek. Krejčíková se vrací po zranění

- Jan Vojkůvka

Úterní program v americkém Cincinnati, kde se hraje mužský turnaj Masters a ženský turnaj WTA 1000, nabídne hodně bohatý program českých tenistů. Dohromady se na kurtech, pokud počasí nebude zlobit, představí devět českých zástupců. Návrat po zranění hlásí Barbora Krejčíková, k vidění bude derby, či snaha Jiřího Lehečky o pokoření domácího favorita.

Jelikož v pondělí v Cincinnati zlobil déšť, musely se na úterý přeložit dva české zápasy. To se týká derby mezi Markétou Vondroušovou a Kateřinou Siniakovou a také duelu Karolíny Muchové s Beatriz Haddad Maiovou, jenž byl přerušen nakonec za stavu 2:3.

Tyto zápasy ale úterní český den v Cincinnati neodstartují. V 17 hodin vše vypukne zápasem Jiřího Lehečky s nasazenou devítkou Taylorem Fritzem. Domácí tenista je papírovým favoritem, ale Lehečka letos už několikrát prokázal, že mu role papírového outsidera sedí a nenechává se tolik svazovat tlakem.

Ve stejný čas rozehraje turnaj Karolína Plíšková proti Jeleně Ostapenkové a také nasazená devítka Petra Kvitová, kterou čeká Anna Blinkovová.

Zhruba v 18:30 se na kurt vydá Barbora Krejčíková, která v posledních týdnech marodila s kotníkem. Ten si zranila během Wimbledonu, ale stihla se před dalším vrcholem sezony dát dohromady a absolvuje tak přípravu před US Open na tisícovce v Cincinnati. V prvním kole se ovšem utká s velmi těžkou soupeřkou, kterou bude Viktoria Azarenková.

V dalším programu se pak Marie Bouzková pokusí vyzrát na nevyzpytatelnou Rumunku Irinu Beguovou a po půlnoci nastoupí Linda Nosková k těžkému zápasu s favorizovanou Ludmilou Samsonovovou.

Western & Southern Open, Cincinnati (ženy, USA, 2 788 468 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
17:00 PETRA KVITOVÁ (9.) – Anna Blinkovová (37.)
17:00 Jelena Ostapenková (LAT, 20.) – KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (25.)
18:30 Viktoria Azarenková (18.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (11.)
20:00 Irina-Camelia Beguová (ROU, 39.) – MARIE BOUZKOVÁ (35.)
20:00 KAROLÍNA MUCHOVÁ (17.) – Beatriz Haddad Maiová (BRA, 19.) 2:3x
21:30 MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (10.) – KATEŘINA SINIAKOVÁ (46.)
středa 00:30 LINDA NOSKOVÁ (50.) – Ludmila Samsonovová (12.)

1. kolo čtyřhry
00:30 L. Kičenoková (UKR), Ostapenková (LAT) – MUCHOVÁ, VONDROUŠOVÁ

Western & Southern Open, Cincinnati (muži, USA, 6 600 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
17:00 JIŘÍ LEHEČKA (35.) – Taylor Fritz (USA, 9.)