Tisícovky v Kanadě: V hlavní soutěži je sedm Češek a Lehečka, Vondroušovou čeká Egypťanka

- Marek Bartošík

Příští týden se v Kanadě uskuteční dva prestižní tenisové turnaje. Muži budou hrát na akci kategorie ATP Masters 1000 v Torontu, kde bude debutovat Jiří Lehečka. Ženy budou za bohaté české účasti zápolit v Montréalu (WTA 1000). Chybět nebude ani wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová.

Poprvé od svého triumfu v All England Clubu se Markéta Vondroušová (10.) objeví na tenisových dvorcích. Čtyřiadvacetiletá Češka je nasazenou devítkou v Montréalu, kde se v prvním kole střetne s Egypťankou Majar Šarífovou (31.). V případném druhém kole může narazit buď na vracející se Dánku Caroline Wozniackou (-), nebo na zatím neznámou kvalifikantku.

Turnajová čtrnáctka Karolína Muchová (17.) změří síly s Anastasií Potapovovou (26.), Kateřina Siniaková (37.) se utká s patnáctou nasazenou Ljudmilou Samsonovovou (18.).

Lindě Noskové (71.) přisoudil los Američanku Bernardu Peraovou (53.). Jestliže by česká teenagerka postoupila, vyzvala by ve druhé rundě světovou čtyřku Jessicu Pegulaovou.

Zajímavou pozici v pavouku má předloňská finalistka turnaje Karolína Plíšková (23.). V prvním kole si zahraje proti Číňance Lin Ču (38.), přičemž v další rundě číhá světová jednička Iga Šwiateková.

Hvězdná Šwiateková má na úvod volný los, stejně je na tom i nasazená sedmička Petra Kvitová (8.). Její úvodní soupeřka vzejde z duelu mezi Kanaďankou Biancou Andreescuovou (44.) a dosud neznámou kvalifikantkou.

Marie Bouzková i Jiří Lehečka (33.) se dozvědí své soupeře až po skončení kvalifikace. Bouzková (39.) by v případě postupu narazila ve druhém kole na Francouzku Caroline Garcíaovou (6.), Lehečka na Nora Caspera Ruuda (4.).

V Kanadě chybí kvůli zranění Barbora Krejčíková (12.). Bohatý český kontingent v hlavní soutěži může doplnit ještě Linda Fruhvirtová (57.), která startuje v kvalifikaci.

Hlavní soutěž akcí v Montréalu a Torontu se koná shodně od 7. do 13. srpna. Na šampiona čeká 1000 bodů do žebříčku, šampionka obdrží porci 900 bodů.

Rozlosování turnaje ATP v Torontu naleznete zde.
Rozlosování akce WTA v Montréalu naleznete zde.