Krejčíková v Praze startovat nebude. Stále ji trápí kotník

- Jan Vojkůvka

Sedmadvacetiletá Barbora Krejčíková vydala v pátek prohlášení, v němž oznámila své odhlášení z nadcházejícího Livesport Prague Open. Důvodem je zranění kotníku, kvůli němuž musela skrečovat utkání druhého kola Wimbledonu.

Světová dvanáctka měla v Praze plnit roli nasazené jedničky, její plán na návrat před české publikum ovšem zhatilo zranění kotníku. To si způsobila po špatném došlápnutí v prvním kole Wimbledonu. Byť před necelým měsícem zápas dohrála a postoupila do druhé rundy, její stav se zhoršoval a souboj s Mirrou Andrejevovou musela skrečovat.

Zranění se bohužel nepovedlo doléčit a pražský turnaj se bude muset obejít bez předpokládané nasazené jedničky a největší hvězdy.

„Bohužel musím oznámit, že jsem se musela odhlásit z turnaje Livesport Prague Open, protože se mi zatím stále nepodařilo vyléčit zranění kotníku, kvůli kterému jsem skrečovala zápas na Wimbledonu,“ vydala prohlášení šampionka pražského turnaje WTA z roku 2021.

„Moc mě to mrzí, na turnaj jsem se extrémně těšila. V Česku hraji párkrát ročně a jsem ráda, když můžu hrát před českým publikem a cítit jeho podporu,“ poznamenala. „Další plán je pro mě zatím nejistý. Budu dál pokračovat v léčbě a rehabilitaci a doufám, že se brzy dostanu do turnajového režimu,“ dodala.

Krejčíková je momentálně přihlášena na turnaje v Montrealu, Cincinnati a New Yorku. Právě newyorský grandslam je další z vrcholů této sezony, na kterém by česká tenistka rozhodně nechtěla chybět. Vše ale bude záležet na jejím zdravotním stavu.