Zraněný Lehečka: Nemohl jsem pokračovat, pak jsem se už jenom trápil

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Většinu prvního setu osmifinále na kurtu číslo 1 ještě zvládl bez výraznějších omezení, dál už to ale nešlo. Jiří Lehečka zakončil svou fantastickou cestu Wimbledonem smutně, když musel po druhém setu kvůli zranění nohy skrečovat souboj se světovou trojkou Daniilem Medveděvem (4:6, 2:6). „Trápila mě bolest v pravém nártu a chodidle. Při posledním střídání v prvním setu jsem ji zase začal hodně cítit. Pak jsem se bohužel už jenom trápil,“ přiznal zklamaný Lehečka.

V osmém gemu osmifinálového zápasu došlo k úsměvné příhodě, kdy se Jiří Lehečka nečistým returnem zcela náhodně trefil přímo do kelímku jednoho z fanoušků. Výjimečný moment byl ale bohužel brzy zcela zastíněn trápením českého mladíka, kterému znemožnilo pokračovat v utkání proti Daniilovi Medveděvovi zranění pravého nártu a chodidla.

„Dneska jsme zkoušeli, aby noha držela aspoň v nějakém provizorním stavu, ale vydržela jen nějakých sedm gemů,“ sdělil jednadvacetiletý Lehečka. „Nemohl jsem předvádět tenis, který by mi mohl přinést úspěch. Nemohl jsem pokračovat. Zatím to vypadá na nějaký větší zánět v pravém chodidle. Detaily pořád neznám.“

Lehečkovi atmosféra velkých kurtů sedí, což opakovaně dokázal na Australian Open, kde dokráčel až do čtvrtfinále. Dnes si ale kouzlo wimbledonské jedničky kvůli zranění užít nemohl.

„Bylo to strašně smutné. Věřím, že bych si atmosféru mnohem víc užil, kdybych byl fit. Těžko se hledala nějaká pozitiva. Tímhle způsobem nechci odehrát čtvrté kolo Wimbledonu. Kurt byl úžasný, diváci taky. Moc mě mrzí, že jsem neměl šanci předvést svůj nejlepší výkon,“ hlesl český tenista.

Osmifinále grandslamu je pro Lehečku bezesporu velkým úspěchem. Vzhledem ke smutnému zakončení ale tuto skutečnost více docení až časem.

„Byl to super turnaj. S větším odstupem to pro mě bude mít ještě větší váhu, než když to říkám teď. Potvrdil jsem, že na grandslamu hrát umím. Wimbledon se mi vydařil. Jsem šťastný, že jsem byl schopný předvádět dobrý travnatý tenis. Určitě se těším zase na trávu příští rok,“ doplnil Lehečka.

Wimbledon (GBR, 44 700 000 GBP, tráva)
Osmifinále mužské dvouhry
Daniil Medveděv (3.) – JIŘÍ LEHEČKA (37.) 6:4, 6:2 skreč