Wimbledon: Soupeře v deblových soutěžích se dozvědělo i deset českých tenistů

- Jan Vojkůvka

Zatímco ve dvouhrách bude v All England Clubu startovat čtrnáct českých tenistů, ve čtyřhře to bude rovná desítka. Vedle losu singlů už proběhl i los deblů a Češi tak poznali své soupeře pro úvodní rundu. V ženské části budou roli prvních nasazených hájit obhájkyně loňského titulu Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou.

Úspěšné duo K+S si bude chtít spravit náladu po neúspěchu na nedávném Roland Garros, kde Češky vypadly hned v prvním kole. Jedním z hlavních důvodů tehdejšího výpadku bylo zejména zranění zápěstí Siniakové, která se na kurty vrátila po dlouhých dvou měsících právě v Paříži a nebyla dostatečně rozehraná.

Ve Wimbledonu se ale dá očekávat zcela jiný výkon českého dua. Krejčíkové i Siniakové totiž generálky před travnatým grandslamem vyšly výborně a obě se nachází v kvalitní formě. První prověrkou na slavném turnaji budou Tchajwanka Fang-sien Wu a Číňanka Lin Ču.

Wimbledonský grandslam absolvuje ještě jeden ryze český pár. Miriam Kolodziejová s Markétou Vondroušovou budou výraznými favoritkami proti italsko-rakouské dvojici Saře Erraniové a Julii Grabherové.

Úvodní kolo nabídne také pikantní české derby. Linda Nosková, která bude hrát s Číňankou Si-jü Wang, se v něm střetne s Marií Bouzkovou. Ta nastoupí po boku své kamarádky Sary Sorribesové-Tormové ze Španělska, se kterou si letos zahrála čtvrtfinále Roland Garros.

V ženské čtyřhře bude startovat rovněž oblíbený pár Barbora Strýcová se Su-wej Sie. Čtvrtfinalistky letošních turnajů v Madridu a Birminghamu si v prvním kole Wimbledonu zahrají proti rusko-francouzské dvojici Anně Blinkovové a Varvaře Gračevové.

Linda Fruhvirtová nastoupí po boku Kazašky Julie Putincevové a o postup do druhého kola si zahraje proti norsko-ruské dvojici Ulrikke Eikeriové a Alexandře Panovové. Tereza Martincová pak bude hrát spolu s Donnou Vekičovou z Chorvatska proti Lauře Siegemundové a Veře Zvonarevové.

V mužské čtyřhře se představí už poměrně dost sehraný pár Adam Pavlásek a Ariel Behar. Česko-uruguayská dvojice vyhrála v červnu dva challengery v Prostějově a Bratislavě, k čemuž přidala postup do finále v Poznani. Ve Wimbledonu si Pavlásek s Beharem zahrají v prvním kole proti Argentincům Guidovi Andreozzimu a Franciscovi Cerundolovi.

1. kolo čtyřhry žen
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – Wu (TPE), Ču (CHN)
L. FRUHVIRTOVÁ, Putincevová (KAZ) – Eikeriová (NOR), Panovová (-)
KOLODZIEJOVÁ, VONDROUŠOVÁ – Erraniová (ITA), Grabherová (AUT)
STRÝCOVÁ, Sie (TPE) – Blinkovová (-), Gračevová (FRA)
NOSKOVÁ, Wang (CHN) – BOUZKOVÁ, Sorribesová Tormová (ESP)
MARTINCOVÁ, Vekičová (CRO) – Siegemundová (GER), Zvonarevová (-)

1. kolo čtyřhry mužů
PAVLÁSEK, Behar (URU) – Andreozzi, Cerundolo (ARG)