Wimbledon: Do čtyřhry zasáhne nejméně 10 Čechů, v akci bude i duo K+S nebo Strýcová

- Marek Bartošík

Rovná desítka českých zástupců má aktuálně jistou účast v deblových soutěžích na grandslamovém Wimbledonu. V All England Clubu budou obhajovat trofej Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, na zeleném pažitu se bude prohánět i Barbora Strýcová spolu s Tchajwankou Su-wej Sie. Markéta Vondroušová spojí síly se svou kamarádkou Miriam Kolodziejovou. V akci po boku zahraničních parťáků budou i Adam Pavlásek, Linda Fruhvirtová, Marie Bouzková, Linda Nosková a Tereza Martincová.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková letos zaútočí už na svůj třetí wimbledonský vavřín, předchozí dva slavily v letech 2018 a 2022. Na společném kontě mají také triumfy z Australian Open 2022 a 2023, Roland Garros 2018 a 2021 a také US Open 2022.

Titul z Wimbledonu už mají ve své sbírce také Barbora Strýcová se Su-wej Sie, které na nejslavnějším turnaji světa zazářily v roce 2019. Pro sedmatřicetiletou Strýcovou se jedná o jednu z hlavních zastávek jejího rozlučkového turné.

Do ženské čtyřhry zasáhnou také Markéta Vondroušová s Miriam Kolodziejovou, které spolu letos postoupily do osmifinále Australian Open a druhého kola Roland Garros. Do čtvrtfinále pronikly na pařížském grandslamu Marie Bouzková a její španělská kamarádka Sara Sorribesová Tormová, jež bok po boku nastoupí i v All England Clubu.

Deblovou soutěž si vyzkoušejí i dvě osmnáctileté Lindy: Fruhvirtová spojila síly s Kazachstánkou Julijou Putincevovou, Nosková s Číňankou Si-jü Wang. V pavouku uvidíme také Terezu Martincovou, a sice po boku Chorvatky Donny Vekičové.

V mužské čtyřhře má český tenis jistého jednoho zástupce, a to Adama Pavláska. Osmadvacetiletý tenista zabojuje o kvalitní výsledek spolu s Uruguaycem Arielem Beharem. Zmíněná dvojice uhrála druhé kolo na nedávném Roland Garros, na následných antukových challengerech si připsala dva tituly (Prostějov, Bratislava) a jedno finále (Poznaň).

Další čeští zástupci jsou zatím v seznamu přihlášených pod čarou. Největší šanci na účast má Anastasia Detiuc s Venezuelankou Andreou Gamizovou (čtvrté pod čarou) a Renata Voráčová s Ruskou Elinou Avanesjanovou (páté pod čarou).

Kompletní listinu účastníků naleznete ZDE a ZDE.