Horor v Šanghaji. Uřízneme ti prst, hrozili Tearnymu v Číně

- Daniel Kubelka

Život tenistů, kteří nehrají na té nejvyšší profesionální úrovni, je často vším jen ne životem v luxusu, pohodlí a hlavně...bezpečí. Své by o tom mohl vyprávět nejlepší novozélandský tenista Finn Tearney, který byl unesen během svého loňského působení v Číně!

Pětadvacetiletý rodák z Wellingtonu, který dvěma body pomohl své zemi k vítězství v baráži I. Skupiny Davisova poháru proti Pákistánu, se o svém hrůzostrašném zážitku rozpovídal pro novozélandský deník Stuff.

Děsivá událost se odehrála během loňského září, kdy Tearney hrál na challengeru v Šanghaji. Společně se svým kamarádem zabloudili v ulicích čínské metropole, kde byli následně uneseni a museli zaplatit výkupné.

Novozélandská dvojice při bloudění po Šanghaji vstoupila do restaurace v jedné z ulic nedobré pověsti, kde je následně obklopila pětice mužů, která je odmítala nechat odejít bez zaplacení.

„Byl jsem neuvěřitelně vystrašený. Nemohli jsme se dostat ven, protože jich bylo příliš mnoho. Řekli nám „dejte nám peníze“. Viděli jsme, že mají zbraně,“ začal Tearney popisovat asi nejděsivější zážitek svého života.

To však nebylo zdaleka to nejhorší. Když se kamarád novozélandského tenisty pokusil vybrat peníze ze své kreditní karty a ta byla odmítnuta, pohrozili únosci, že mu uříznou prst.

Celou situaci nakonec „zachránil“ Tearney, který vybral 1100 dolarů ze svého účtu. To sice únoscům nestačilo, nakonec však ke smrti vystrašenou dvojici propustili.

O celém incidentu novozélandská jednička hned druhý den informovala organizátory turnaje, kteří věc okamžitě oznámili na policii.

Pro Tearneyho se tak zážitek z čínské metropole stal ještě další motivací, jak se co nejrychleji zlepšit. „Nechci hrát na menších turnajích příliš dlouho,“ dodal aktuálně 362. hráč žebříčku s tím, že by rád v budoucnu startoval na podnicích nejvyšší kategorie.