Trápení neprolomil. Šampion US Open po letech mizérie ukončí na podzim kariéru

- Jan Vojkůvka

Herní trápení, kterým si třicetiletý Dominic Thiem prochází, jej přestalo bavit. Rakouský tenista, který v roce 2020 vyhrál US Open, letos na podzim ukončí svou kariéru. Jeho posledním turnajem bude domácí podnik ve Vídni. Informaci přinesl rakouský deník Salzburger Nachrichten.

Už v únoru Thiem naznačil, že se může jednat o jeho poslední profesionální rok. „Považuji tohle za svou poslední šanci. Jsem po zranění zpátky dva roky. Už dva roky se pohybuji v žebříčkových sférách, ve kterých nechci být,“ říkal Rakušan. Tehdy doufal, že svou mizérii posledních let konečně prolomí.

Jenže se tak nestalo. Byl sice v osmifinále v Estorilu, ale v Monte Carlu i Madridu skončil v kvalifikaci, v Mnichově vypadl v prvním kole. A bývalá světová trojka cítí, že se to už nezlepší.

Toto trápení se táhne už od roku 2021. Tehdy po vítězství na US Open 2020 nehrál dobrý tenis, navíc přišlo vážné zranění zápěstí. Na kurty se vrátil až v březnu 2022, ale pevně se usadit v elitní světové stovce se mu nepovedlo.

I proto Thiem, jenž během kariéry vyhrál 17 titulů na okruhu ATP, už nevidí svou budoucnost na tenisových dvorcích. A až se ve druhé polovině října objeví na kurtu na halovém podniku ve Vídni, bude to naposledy.