Třináct proražených servisů. Siniaková byla v brejkované úspěšnější a postoupila do finále

- Jan Vojkůvka

Kateřina Siniaková vybojovala na turnaji WTA 125 ve španělské Lleidě postup do svého prvního finále v této sezoně! Česká tenistka, která se naposledy v singlovém finále představila loni v říjnu, si v sobotním semifinále poradila s antukovou specialistkou Camilou Osoriovou z Kolumbie, kterou porazila za hodinu a 36 minut po setech 6:3, 6:4. K vidění bylo celkem 13 proražených servisů.

Sedmadvacetiletá Siniaková, která své poslední finále v čínském Nan-čchangu přetavila v zisk turnajové trofeje, si v neděli zahraje o svůj první titul na turnaji kategorie WTA 125, což je obdoba velkých mužských challengerů.

Do finále v Lleidě se Siniaková probojovala přes antukářku Camilu Osoriovou, která v této sezoně vyhrála domácí turnaj WTA V Bogotě. V Lleidě ovšem nedokázala na českou tenistku najít účinný recept, když se hodně trápila na podání. Přestože Siniaková v utkání celkem pětkrát přišla o podání, na returnu se prosadila hned osmkrát.

Osoriové se povedlo ujmout vedení 3:1, načež ale Siniaková přepla na vyšší výkonnostní level a získala pět her v řadě, včetně tří brejků. Po zisku první sady se české hráčce povedlo prokousat do vedení 5:1 s výhodou dvou brejků, ale v sedmém a devátém gemu nevyužila mečboly a o servisy přišla.

Když to vypadalo, že Osoriová může zápas ještě pořádně zdramatizovat, a třeba dovést i do třetího setu, přišel desátý gem. V něm si Siniaková na returnu vypracovala další tři mečboly a druhý v pořadí už proměnila.

O titul si Siniaková v neděli zahraje s Egypťankou Majar Šarífovou. Ta v sobotu porazila hladce 6:2, 6:3 Španělku Guiomar Maristanyovou, která figuruje až ve třetí stovce světa.