Krejčíková i Pavlásek jsou na Mutua Madrid Open v deblových finále

- Jan Vojkůvka

Mutua Madrid Open čeká během finálového programu významná česká stopa! V pátek se rozhodlo o tom, že o tituly ve čtyřhrách budou hrát Barbora Krejčíková i Adam Pavlásek. Ten navíc spolu s Arielem Beharem ušetřili síly, protože do finále postoupili bez boje.

Hodinu po poledni vyrazily ve španělském Madridu na centrální kurt Barbora Krejčíková s Laurou Siegemundovou, na které čekal pořádně tuhý oříšek v podobě nasazených jedniček Su-wej Sie a Elise Mertensové. Česko-německý pár, který spolu absolvuje v této sezoně teprve čtvrtý turnaj, se však mírně favorizovaných soupeřek nezalekl.

Turnajové šestky ani jednou v utkání neprohrávaly se ztrátou brejku a první sadu okořenily dvěma úspěchy na returnu. Ve druhém dějství sice Sie s Mertensovou dokázaly hned třikrát zapsat na své konto rebrejk a napravit ztrátu vlastních podání, ale i tak neustále tahaly za kratší konec. A ve dvanáctém gemu, v němž Krejčíková se Siegemundovou opět udeřily na returnu, už Sie s Mertensovou nedostaly šanci, aby ztrátu servisu napravily.

Krejčíková se Siegemundovou, které v této sezoně prošly do čtvrtfinále na Australian Open a na turnajích v Adelaide a Stuttgartu shodně odstoupily před semifinálovými zápasy, si o první společný titul zahrajou proti vítězkám zápasu mezi Španělkami Cristinou Bucsaovou se Sarou Sorribesovou Tormovou a Ruskami Anastasií Pavljučenkovovou a Anastasií Potapovovou.

Behar s Pavláskem prošli do finále bez boje
Adam Pavlásek a Uruguayec Ariel Behar prožívají nejlepší společný turnaj kategorie ATP Masters. V předchozích třech kolech vyřazovali ve třísetových bitvách jeden kvalitní pár za druhým, až nakonec dokráčeli do prvního semifinále v této prestižní kategorii. A tam jejich cesta nekončí!

V semifinále měli Pavlásek s Beharem nastoupit proti Marcelovi Granollersovi a Horaciovi Zeballosovi, kteří se ale před zápasem odhlásili a poslali své soupeře přímo do sobotního souboje o titul.

Ve finále čeká na česko-uruguayský pár americko-australská dvojice Sebastian Korda a Jordan Thompson.