Obrat a postup do semifinále. Siniaková ustála v Lleidě náročnou zkoušku

- Jan Vojkůvka

Kateřina Siniaková na turnaji WTA 125 ve španělské Lleidě ustála náročný zápas s Američankou Ashlyn Kruegerovou, se kterou prohrávala 0:1 na sety. Od druhého dějství byla na dvorci jasně lepší hráčkou a ve čtvrtfinále zvítězila 2:6, 6:2, 6:1.

Kateřina Siniaková se po neúspěchu na Mutua Madrid Open, kde vypadla hned v prvním kole na raketě argentinské antukářky Nadii Podoroské, rozhodla zůstat ve Španělsku a v Lleidě absolvuje turnaj kategorie WTA 125. Na akci, která je obdobou mužských challengerů, si v prvních dvou kolech připsala hladká dvousetová vítězství nad Alycií Parksovou a Linou Gjorčeskou.

Páteční čtvrtfinále ovšem nabídlo trochu jiný příběh. Na Siniakovou čekala Američanka Ashlyn Kruegerová, která měla za sebou hodně náročné osmifinále s krajankou Sofií Keninovou. A české tenistce nedarovala vůbec nic zadarmo.

Duel, který se nakonec protáhl na hodinu a 52 minut, začala lépe Američanka. V prvním setu nečelila ani jednomu brejkbolu a od stavu 2:2 získala čtyři hry v řadě. Siniaková, která ztratila v Lleidě poprvé set, však nezpanikařila a předvedla výtečný obrat.

Ve druhém setu česká tenistka zapsala brejky v prvním a pátém gemu, přičemž soupeřce na returnu nepovolila žádný úspěch. Ještě lepší výkon pak Siniaková předvedla v rozhodující třetí sadě. V ní dokonce prorazila Kruegerové podání hned čtyřikrát a soupeřce povolila jen jeden gem, který Američanka vybojovala ve čtvrté hře na returnu.

Siniaková si postupem do semifinále zajistila posun na 38. místo žebříčku WTA. V dalším kole si zahraje s vítězkou zápasu mezi Camilou Osoriovou a Magdalenou Frechovou.