Komplikace před Roland Garros. Alcaraz vynechá kvůli obnovenému zranění italské Masters

- Jan Vojkůvka

Třetí hráč žebříčku ATP Carlos Alcaraz v pátek oznámil své odstoupení z Italian Open v Římě kvůli zranění pravého předloktí, kvůli kterému se již dříve odhlásil z turnajů v Monte Carlu a Barceloně. V Madridu si své zranění obnovil, což je pro něj velká komplikace před blížícím se Roland Garros.

Oznámení přišlo dva dny poté, co Alcarazova snaha získat třetí titul v řadě na Mutua Madrid Open skončila třísetovou prohrou ve čtvrtfinále s Andrejem Rubljovem.

„Po zápase v Madridu jsem cítil bolest a nepříjemné pocity v ruce. Dnes jsem si udělal pár testů a mám svalový otok v pravém předloktí, což je následek mého nedávného zranění,“ napsal Alcaraz na svých sociálních sítích. „Bohužel nebudu moci hrát v Římě. Potřebuji si odpočinout, abych se mohl zotavit a hrát stoprocentně bez bolestí.“

Vynechání Masters v Římě, což je pro řadu tenistů generálka před antukovým grandslamovým turnajem, je pro Alcaraze velkou nepříjemností. Pokud stihne své obtíže vyléčit, půjde do Paříže nerozehraný, což se může negativně projevit na jeho hře.

Španěl, který v neděli oslaví své 21. narozeniny, by se mohl pokusit získat divokou kartu do Ženevy či Lyonu, kde se bude hrát týden před startem Roland Garros, které začíná 26. května. Je však otázkou, zda bude chtít riskovat další obnovení nepříjemného zranění, které jej bude stát už třetí turnaj během jarní antukové části sezony, nebo zda si raději dopřeje více odpočinku a bude se věnovat přípravě.