Nejcennější titul kariéry! Junior Mrva triumfoval na antuce v Offenbachu

- Marek Bartošík

Talentovaný český mladík Maxim Mrva oslavil minulý týden největší trofej své dosavadní kariéry. Šestnáctiletý tenista opanoval juniorský antukový turnaj kategorie J500 v německém Offenbachu, když na cestě za titulem zvládl i dva třísetové duely.

Poprvé od října 2022 se Maxim Mrva dočkal singlového vavřínu na juniorském okruhu ITF. Člen TK Prostějov zazářil na antukovém klání v Offenbachu, kde předloni uspěl i jiný Čech Jakub Nicod.

Šestnáctiletý Mrva vstoupil do turnaje dvousetovou výhrou nad domácím Němcem Maxem Stenzerem (7:5, 6:1), na to navázal obratem proti Švýcarovi Henrymu Bernetovi (6:7, 6:4, 6:3). V osmifinále skolil rovněž ve třech setech Španěla Pabla Martíneze Gómeze (7:5, 1:6, 6:3).

Zbytek cesty pavoukem už byl pro nasazenou pětku Mrvu o poznání snazší. Ve čtvrtfinále povolil jen tři gemy Francouzovi Thomasovi Faurelovi (6:2, 6:1) a v semifinále vyzrál na nejvýše nasazeného Nora Nicolaie Budkova Kjaera (6:2, 6:4). Finálový souboj skončil předčasně, druhý nasazený Rumun Luca Preda jej po třech odehraných (a zároveň prohraných) gemech skrečoval.

Velký talent českého tenisu si tak připsal svůj první titul na akci kategorie J500, přičemž ve své sbírce má i po jedné trofeji z třístovky a dvoustovky. V kombinovaném žebříčku ITF se Mrva vyšvihl z 18. na 9. místo, které je jeho novým kariérním maximem.

Ve čtyřhře si dokráčeli pro trofej Vojtěch Valeš s Brazilcem Gustavem Ribeirem de Almeidou. Osmnáctiletý Čech si díky jubilejnímu desátému vavřínu ze čtyřhry na okruhu ITF polepšil v rankingu na 90. místo (+13).

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Maxim Mrva (@maxim_mrva)